22 Ocak 2007 Pazartesi

Farklı

Bu sabah işe gelirken hastaneye doğru giden bir ambulans gördüm. Aracın rengi, diğer gördüğüm ambulanslardan biraz daha farklıydı. Mavi çizgili, mavi yazılı bir araçtı. Neden bir standart yapmadılar ki acaba?

Her tarafı kıpkırmızı kamyonlardır itfaiye araçları. Sesiyle birlikte kırmızıyı da farkedince araçlar yolu açar, ya da en azından açmasını umuyoruz. Ambulanslarda tam tersine pek bir uyum yok. Genelde beyaz üzerine kırmızı şeritliler. Bu sabah gördüğüm gibi mavi olanlar gibi yeşil çizgili olanları da var. Kimisinin rengi de turuncuya çalıyor desem yalan olmaz...

Acaba ambulansları sapsarı bir renge boyasak uzaktan farkedilmeleri kolaylaşmaz mı? Böylece acil geldiğini görmez miydik? Neyse belki ilerde yaparlar...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

sesini duyunca herkes dikkat kesiliyor zaten...yol vermek için değil, peşine takılmak için :)
yeşil çizgileri yabancı hastanelerin ambulanslarında gördüm sanki. turuncular ise muhtemelen alman notruf standardı. doğu ile batı arasında köprü olmamızın bir sonucu mu acaba rengarenk ambulanslarımız? :)

Tricky dedi ki...

çok fazla ER izleyenlerin ambulansları onlar. Bi de Appeler le SAMU var o ayrı.

arman dedi ki...

Her hastane kendi renklerine göre ambulans boyuyor ya işte... JFK mavi yapmış, Alman hastanesi de turuncudur. Bizim devlet hasteneleri kırmızı takılıyor.


www.uspayi.com