20 Ocak 2007 Cumartesi

alırım anahtarını

Şirketin aylık organizasyonları ile her ay 1 kere karting yapmaya gidiyoruz. Daha önceki organizasyonları Autodrom'da, Rasathane'de ve Tuzla'da yapmıştık. 2007 yılının ilk turnuvasını Levent'te yeni açılan bir pistte yaptık. Pistle ilgili kısa yorumumu yazayım ki birgün gitmek isteyenler faydalansın.

Öncelikle yerin altında, kapalı otopark içinde bir pist olduğundan havasız. Sürekli çalışan arabaların eksozu dışarı atılmadığından bir süre sonra rahatsızlık vermeye başlıyor. Eğer astım gibi bir solunum hastalığınız varsa kesinlikle gitmeyin.

İkinci olarak kapalı bir ortam olduğundan gürültü yankılarla birlikte daha da artıyor. Mekandan çıkalı 8 saat geçmiş olmasına rağmen hala bile o motor seslerinin çınlaması kulaklarımda.

Arabalar oldukça eski sayılır. Dolayısıyla birbirleri arasında fark var. Birisinin freni tutmazken, birisi gaza basmıyor. Bunun gibi sorunlar da yarışı yarış olmaktan çıkarıyor.

Otopark içinde bina için olan kolonlar olduğundan yarış pisti oldukça dar. Geçiş imkanı yok. Ancak birisi kaza yaptığında geçebiliyorsunuz. Ve eğer önünüzdeki dar bir yolda kaza yapmış ise geçemiyor, görevlilerin onu tekrar yola koymasını bekliyorsunuz.

Son olarak merkezi bir yerde olduğundan kendi aracınızla gelecekseniz otoparkı kullanmak durumundasınız ve 5YTL otopark ücreti alınıyor.

İşin özü, açık alanda temiz, rahat bir yarış yapmak varken sakın birilerinin sizi kandırıp bu kapalı ve dar piste getirmesine izin vermeyin.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Demek ki bu deneyimle doğruluğu desteklenen atasözümüz "bedava sirke baldan tatlıdır" değil de "ucuz etin yahnisi tatsız olur" şeklinde gerçekleşmiş.
Bir şeyi anlamadım, astımı olmayanlar karbonmonoksite karşı bağışıklık sahibi mi? :)
Birinin gazı basmayan diğerinin freni tutmayan iki arabayı mesela önlü arkalı bağlasak? Bireysellikten sıyrılıp takım sporu haline de gelir mi o zaman karting? :)

arman dedi ki...

Zaten bu haliyle yaptığımız kartinge spor da diyemeyiz... :)

Adsız dedi ki...

o diilde ben şu tandem bisikletlere acayip heves ediyorum. Normalde tekerlek sürtünmesi ve hava direnci bayağı yavaşlatıyor sürüşü, iki kişi aynı tekerlekleri paylaşıp arka arkaya oturunca bayağı güç kazanılırmış gibi geliyor.... ne yapsak ne etsek de bi denesek?


www.uspayi.com