31 Ocak 2007 Çarşamba

Dinlenesi Kanallar

Evde radyo dinlemek gibi bir alışkanlığım yoktur. Radyoyu bir yerden bir yere giderken arabada, dolmuşta, otobüste dinlerim. Genelde o anda ne çalıyorsa da değiştirmeyi tercih etmem, bulduğuma razı olurum.

Ancak radyo konusunda tahammül edemediğim şeyler yok da değil. Öyle ki bazen anlamsız yere çok uzun konuşan sunucular ve ne ürünü tanıtan ne güldüren ne de her hangi bir duygu uyandıran reklamlar bırak kanalı değiştirmeyi, radyoyu kapattırmayı bile düşündürürler. Bu yüzden değiştireceksem ne çaldığını ya da ne çalmayacağını bildiğim radyoları seçerim. Son keşfim ise Radyo1. Frekansı 105.7 ama son zamanlarda çalan ilanlarda 4 Şubat'tan itibaren değişeceği ve 105.6 olacağı söyleniyor.

Türkçe pop müzik ve türevleri çalınıyor. En hoşuma giden yanı sunucular çok kısa konuşuyor ve hiç reklam yok. Gerçi reklam çalmıyor olmasının nedeni henüz reklam alamıyor olmasından kaynaklanıyordur. Umarım bundan sonra da böyle devam eder. Çaldıkları müzikler çok eğlendirmese bile kafa dağıtmak için yeterli olduğunu düşünüyorum.

Daha önceleri dinlediğim 99.0'da yayın yapan KarmaTurk'tu, ama aldıkları reklamlarla önceliklerini kaybetmek zorunda kaldılar. Radyo1'in sonununun böyle olmayacağını umut etmekten başka da çarem yok.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de 96.2 Eksen tavsiye ederim. DOğuş grubunun yönetiminde (CNBCe, NTV vb. tadında) modern bir radyo. En sevdiğim yanı diğer pek çok radyo gibi sadece günlük hit parçaları değil çok daha çeşitli bir yelpazeden müziklere yer vermesi. Sunucular çok konuşmuyor, müzk ön planda. Gerçi yakın zamanda biraz tarz değiştirdi, Ayça Şen Başkan'ı trasnfer etti :(
Akşam saatlerinde ise favorim 18:00'den sonra Power FM Bay J.

Adsız dedi ki...

Olm 15 gündür güncellemiyorsun sonra da ziyaretleri takip ediyorsun. Artık sadece eski eser meraklısı koleksiyoncular girecek bloğuna :)


www.uspayi.com