19 Aralık 2006 Salı

Adaçaylı ve Jambonlu Risotto

Güzel bir akşam yemeği için İtalyan mutfağından 2 kişilik risotto...

Önce Malzemeler;

150gr arborio pirinç (marketlerde bulabilirsiniz, normal baldo pirinçlerden olmaz)
2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı (riviera tabii ki)
Orta büyüklükte yarısı ince doğranmış kuru soğan
2 diş sarımsak (ince ince doğramanız gerek)
50ml beyaz şarap
500ml tavuk suyu
40gr tereyağ
75gr parmesan peynir
4-5dal adaçayı
8dilim jambon
karabiber


Tarifi;
Orta büyüklükte bir tavada zeytinyağında sarımsak ve soğan hafifçe sote edilir. Pirinçler eklenip saydamlaşana kadar kavrulur. Daha sonra beyaz şarap dökülür ve çekilmesi beklenir. Başka bir tencerede kaynayan tavuk suyu teker teker birer kepçe olarak eklenir. Suyun çekmesi beklenir, çektikten sonra yeni kepçe dökülür. Son kepçe dökülmeden önce küçük parçalar haline getirilmiş jambonlar eklenir. Son kez tavuk suyu dökülür. Üzerine parmesan, tereyağı, adaçayı ve karabiber eklenir. Tabağa alınıp tabağın altından hafifçe vurularak yayılması sağlanır ve servise sunulur. Afiyet olsun...


En son yaptığım gayet güzel olmuştu. Yakın zamanda tekrar yapacağım... :)

1 yorum:

Zeynep dedi ki...

arman böyle bildiklerini sadece blogdan değil sesli olarak da anlat bize..


www.uspayi.com