20 Mart 2007 Salı

Çözüm Listesi

Bugün sabah işe gelirken bir pankart dikkatimi çekti. "Çözüm 53: Dolapdereyi artık sel basmayacak."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bundan bir süre önce yaptığı bütün işlere numara vermeye başlamıştı. Üstgeçitlerde, köprülerde, panolarda, vs. neresi varsa büyük harflerle "Çözüm 43: Şişli Hürriyet Cad. Kavşağı", "Çözüm 125: Maltepe Atık Su Arıtma Tesisi" ve bunlar gibi yüzlercesi yazılıyordu. Hatta çok iddialı olarak bir kısmı için bitiş tarihi bile verilmişti; "Çözüm 75: Maslak Üst Geçit, Nisan 2007".

Acaba bu işlerden kaçı tamamlandı, kaçı devam ediyor bunları soracak değilim. Asıl merak ettiğim bu işlere numara vermeyi nasıl başardılar. Verilen numaralar işler bittikten sonra kullanıma açıldı mı?

Belediye işlerini numaralandırma daire başkanlığı varsa bu işler için kaç memur çalışmıştır?
- Şefim, 41 numaralı çözümümüz tamamlandı, yeni kanalizasyon çözümüne 41 diyoruz uygun mudur?
- Olur mu öyle şey kardeşim. Bilmiyor musun kanalizasyon çözümlerimiz 100'lü numaralarla başlayacak dedik, kavşaklar 40'larla başlıyor.

:)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Belki de Lassa'nın reklamından yola çıkmışlardır, onda da yollardaki çukurları sayıyorlardı "Sebep 217, sebep 143" diye. Ayrıca bir de yeni Alfa Romeo reklamındaki "Bahane 183" konsepti var.
Sanırım sübjektif yorumlardan kurtarıp işi sayıya vurma çabasından kaynaklanıyor.
Ben şahsen prensip olarak bu tür yaklaşımları demokratik açıdan sağlıksız buluyorum. Dolapdere'yi su basmayacaksa bundan mutlu olacak olanlar Dolapdere'lilerdir, bir de ben mi onların adına sevinmeli ya da takdir etmeliyim belediyeyi? Herkesin görüşü ve oy hakkı kendi durumuyla ilintili olmalı, yoksa bireylerin mutluluğunu topladığınızda toplumun mutluluğu etmez. Yanılıyor muyum?

sertan dedi ki...

13 milyon lale, bilmem kac tane kavsak, bidibidi tane vidividi diye yaziyodu heryerde :)

Adsız dedi ki...

o değil de
sana bir ay bana bir ay yetmez gülüm onbir ay
o bir ayı tutta onbin aydan say

şarkısındaki matematiği çözebilir misiniz?

Yav sanki sayıları sallasalar kim nerden bilecek. çözüm 342342 arabalar çukurlardan kaçmak için slalom yapmayacak. Herşeyi bir iş gibi gösterebilirsin. Pazarlama saolsun.

Maksat dostlar alışverişte görsün. çalışıyoz havası olsun.


www.uspayi.com